Leidse regio

Leiderdorp, waar Stonemax de meeste woningen verhuurt, ligt in de Leidse regio. Centraal gelegen in de Randstad met goede verbindingen naar Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Aan de ene kant ligt Leiderdorp direct tegen Leiden aan, aan de andere kant grenst het aan ’t Groene Hart. Je kunt dus genieten van de voordelen van een stad in de buurt, terwijl je ook zo midden in de natuur zit. Kustplaatsen zoals Katwijk en Noordwijk zijn makkelijk bereikbaar en waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de grachten in Leiden, maar ook op de Kagerplassen, het Braassemermeer en iets verder de Westeinder. Leiderdorp zelf heeft een ruime jachthaven.

In het centrum van Leiderdorp wordt het overdekte winkelcentrum het Winkelhof via het park de Houtkamp verbonden met het winkelcentrum de Santhorst. In de winkelcentra zijn meerdere supermarkten, drogisten, opticiëns, een parfumerie, kledingzaken, etc. te vinden. Park de Houtkamp is het groene hart van het dorp met een kinderboerderij, een heemtuin en uitlaatgebied voor honden. Bij de Brasserie in het park is het goed toeven op het terras voor een lekker hapje en drankje.

Uiteraard heeft Leiderdorp een openbare bibliotheek, een sociaalcultureel centrum en meerdere kerken. Het dorp kent verder een rijk verenigingsleven met veel sportverenigingen, een scoutingvereniging, ouderenclubs en één van de grootste bridgeclubs van Nederland.

Een impressie